Aktuella bilderBilder från verksamheten

Loppis lördagen den 13 juli 2019

Loppis 2019 nr 3
Loppis 2019 nr 5
Loppis 2019 1
Loppis 2019 nr 4
Loppis 2019 nr 1
Loppis 2019 nr 6
Loppis 2019 nr 8
Loppis 2019 nr 9
Loppis 2019 nr 7

Bildspel från årets konsert

Ett Bättre Liv 2018

Tvistens Frikyrkoförsamling

Bildspel från grötfesten i Tvisten

2017-12-27

Bilder från

Afrikansk gudstjänst

Tvisten 2017-10-07


Medverkan av

The Redeemed Christian Church of God

Loppis 8 juli 2017


Årets loppis är över. Under större delen av dagen droppade regnet över oss. Det verkade dock inte bekomma besökarna som kom och verkade trivas.


Resultatet av dagen var fantastiskt! Över 30 000 kronor.


Vi vill rikta ett stort tack till alla som skänkte föremål, , arbetade, besökte oss och handlade!


Här intill ser du ett bildspel från dagen.

Loppis 9 juli 2016


2016 års loppis ägde rum lördagen den 9e juli. Dagen hade föregåtts av mycket arbete med att ta emot, sortera och ta hand om allt som skänkts.


Redan på torsdagen sattes alla tälten upp och borden placerades ut.


På fredagen vidtog sedan det digra arbetet med att placera ut alla föremål på sina respektive platser.


Lördagen inleddes med ett nattligt regn men sedan blev det strålande solsken och varmt.


Redan en halvtimme före start hade många samlats. Uppslutningen var mycket god.


En inledande auktion hölls på mera gvärdefulla föremål. Sedan vidtog själva loppiset. Man kunde köpa varm korv och / eller fika med hembakade kakor. Heléne och Hasse Pettersson sålde kakor, saft, sylt mm, mm.


Det var en trevlig dag. Många träffade vänner och bekanta som man kanske inte sett på ett tag. Stämningen var gemytlig ch varm!


Resultatet av dagen var fantastiskt! Hela 42 189 kronor.


Ett mycket stort tack till alla som skänkte föremål, , arbetade, besökte oss och handlade!


Här intill ser du ett bildspel från dagen.Lennart Larsson är en känd evangelist, sångare och musiker. Du kunde se honom som deltagare i de populära ”Minns du sången”-programmen för några år sedan. Lennart har gästat oss tidigare både i tältserier och i missionshuset.


Helgen i övergången mars- april 2016 anordnades en mötesserie med Lennart. Temat för hans predikningar var fyra fågelarter:


Första kvällen handlade det om örnen. Vi har hört bilden av den ruggande örnen som ruggar medan dess vingfjädrar förnyas men i själva verket pågår den förnyelsen ständigt, varje dag. Så bör det vara även för oss.


På fredagen handlade det om korpen. En fågel som varit både illa sedd och omgiven av mycket vidskepelse. Men även korpen kunde användas av Gud! När torka och hungersnöd drabbade Israel hade Gud omsorg om profeten Elia. Denne fick anvisning att söka sig till en avlägsen plats. Där lät Gud korparna komma med kött och bröd till profeten varje dag!


På lördagskvällen citerade Lennart från Bibeln där det undervisas om sparvarna. På ett ställe (Matt 10:29) står det att två sparvar såldes för en kopparslant. På ett annat (Luk 12:6) att fem sparvar kunde säljas för två kopparslantar. En sparv följde alltså med på köpet utan att man behövde betala något för den. Ibland kan vi känna oss som denna sparv: vi upplever att vi saknar värde. Vi känner oss glömda. Kanske tom av Gud. Då får vi läsa hela sammanhanget: ”Säljs inte fem sparvar för två kopparslantar? Men ingen av dem är glömd av Gud. Och till och med hårstråna på ert huvud är räknade. Var inte rädda, ni är mer värda än aldrig så många sparvar.


Söndagens predikan handlade om vildgässen. I Selma Lagerlöfs bok: Nils Holgerssons underbara resa vill de vilda gässen locka de tama att följa med på resan till ett bättre land:


Då vildgässen sågo tamgässen, som gingo på gården, sänkte de sig mot jorden och ropade: "Kom med! Kom med! Nu bär det till fjälls." Tamgässen kunde inte låta bli att sträcka upp huvudena och lyssna. Men de svarade helt förståndigt: "Vi har det bra, som vi har det. Vi har det bra, som vi har det." (de tänkte inte på den kommande Mårtens gås!)


Säkert har du sett gässen hur de flyger i en plogformation högt uppe i skyn. En leder och flyger längst fram. Där är motståndet starkast. De andra sparar kraft genom att flyga nära efter denne. För att uppmuntra den som ligger främst och ”drar” ropar de andra gässen uppmuntrande. När ledaren blir trött byts man av.


Det sägs också att om en vildgås skadas under flykten slår två av de andra i flocken följe med denne till dess att skadan är läkt och flykten kan återupptas eller den skadade gåsen somnar in.  Vi behöver se varandra och ha omsorg om varandra under vår resa genom livet.

Lördagskvällen inbjöds till kafémöte. Många lokala dragspelare och andra musiker hade mött upp. Det blev en kväll rik på sång och musik. Drygt sjuttio samlades.


Vi är tacksamma för allt vi fick under denna möteshelg. Serien är över men de frö som såddes kan både gro, växa till och bära frukt. Vi önskar Lennart fortsatt rik välsignelse.


Mötesserie med Lennart Larsson

31 mars - 3 april 2016

Städdag på Kustgården Senoren

2016-04-09Den egentliga städdagen inföll lördagen den 23 april men eftersom många från Tvisten då var förhindrade fick vi istället komma den 9 april 2016 då det även var en så kallad räfsdag. Ett gäng män och kvinnor städade undan en massa löv som låg kvar från höst och vinter.


Vi var 12 från Tvisten som hade mött upp. Dessutom fick vi värdefull hjälp från Siv och Anders Lundgren från Skåne. Extra värdefullt eftersom några inte kunde komma pga. sjukdom och någon var justerad av ryggskott.

Ju fler som hjälps åt desto smidigare går naturligtvis arbetet. Dessutom blir det roligare.


Vi har hand om den s.k. servicebyggnaden som består av kök, altan, utedisk, toaletter och duschar. I höst kommer kommunalt vatten och avlopp att dras in och då ska en del ombyggnader göras. Vi får se vad som har ändrat sig nästa år.


Vi hade glädjen att arbeta i ett strålande vårväder med solsken och tio grader varmt. Dessutom ingen vind. Härligt!


Ett par avbrott gjordes. Först bjöds vi på fika med frallor och kaka. Sedan på en god middag som avslutades med melon, kaka och kaffe. Det smakade väldigt bra. Samtidigt fick vi veta lite om alla planerade läger och samlingar under sommaren. Det är verkligen ett fantastiskt arbete som görs av många. Bland de som kommer och arbetar på gården finns folk från så långt bort som Aneby, Växjö, Tingsryd, Hör mm. Imponerande!


Under sommaren kommer några barn från vårt barn- och ungdomsarbete att vara med på läger som anordnas på Kustgården. Det är värdefullt. Så även andra läger och samlingar där barn, unga och äldre får njuta av en underbar miljö och natur, god gemenskap och kristen gemenskap och undervisning. Visst är det värt att arbeta för?


Tack till er alla som mötte upp. Och till dig som inte kunde vara med i år – du får en ny chans i slutet av april nästa år!


Auktionen 7 november 2015

Gemenskapshelgen på Olsängsgården

21 - 23 augusti 2015